Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökTidskrifter

Facket på IDG: "Klimatet är dåligt"

Publicerad: 12 Februari 2013, 09:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:56

Det infekterade bråket på IDG:s Computer Sweden tar ny fart. Ytterligare en anmälan om missförhållanden har kommit in till Arbetsmiljöverket.


Ämnen i artikeln:

Computer SwedenIDG

Som dagensmedia.se tidigare berättat ska Computer Sweden halvera utgivningstakten, och i samband med det stuva om i organisationen. Men strax före jul havererade förhandlingarna. Det ska ha förekommit öppna gräl på redaktionen och en uppgiftslämnare berättade att "ledningen bröt mot både lagar och etik" för att få bort vissa medarbetare.

Fackklubbsordföranden Rebecka Guzman hävdade senare i ett internt mejl att hon "hotats" av chefredaktören Jörgen Lindqvist, som dock tillbakavisade påståendet.

I mitten på januari ringde hon in en ny anmälan till Arbetsmiljöverket. Enligt handlingarna berodde telefonsamtalet på att det ”psykosociala klimatet är dåligt” på Computer Sweden:

”Folk mår dåligt, bland annat till följd av hot om uppsägningar och andra traumatiska händelser”.

Rebecka Guzman har rådfrågat Arbetsmiljöverket om hon kan begära en psykosocial utredning på avdelningen, vilket hon enligt handlingarna har fått beskedet att det ”bör vara fullt möjligt”.

Dagensmedia.se har sökt Rebecka Guzman, IDG:s hr-chef Jessica Nilsson och vd:n Christer Björkin.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Computer SwedenIDG

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev