Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Facket optimistiskt till LRF Medias förändringar

Publicerad: 11 november 2011, 06:05
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:51

Tidigare i veckan meddelade LRF Media att de ska genomföra en omfattande omorganisation som gör att tre chefer får gå. Nu uttalar sig facket om de nya förändringarna, i positiva ordalag.


Dagensmedia.se har tidigare rapporterat om att LRF Media låter tre chefer gå i en omorganisation som kommer att sjösättas i april nästa år.

Tre personer med lång erfarenhet av magasinproduktion får sluta. Samtidigt har den nye vd:n Ruben Jacobsson ingen tidigare erfarenhet av tidskrifter. Detta har väckt förvåning inne på LRF, uppger källlor till dagensmedia.se.

Fackklubbsordföranden på LRF Media, Kristina Bäckström, ser dock mest möjligheter med den nya organiseringen.

– Vi är försiktigt optimistiska, det har varit väldigt toppstyrt tidigare. Nu ska man involvera fler och det tycker vi låter bra, säger hon till dagenmedia.se.

Hur känner ni inför att tre chefer får gå?

– De här personerna har gjort jättebra saker för förlaget, men förändringarna känns logiska. Så det är väldigt blandade känslor. Det är sorgligt, men förändringarna låter bra, nu ska kompetensen lyftas fram, vi har ju så duktigt folk.

Enligt Kristina Bäckström är inte omorganiseringen helt färdig, utan ledningen vill ha in synpunkter från de anställda om hur den ska se ut.

– De vill ta in erfarenheter från hela företaget, så vi ska vara med och ta fram ett sätt att organisera verksamheten, säger hon.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.