Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Facket om Erfors-bråket: "Vi är inte överens"

Publicerad: 4 November 2010, 05:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:33

Ledningen har svarat på fackets protestbrev. Men inte tillfredsställande, enligt fackklubben.


Ämnen i artikeln:

BonnierStaffan ErforsBonnier TidskrifterS

Som dagensmedia.se tidigare berättat slog facket på Bonnier Tidskrifter bakut när tidningen S rekryterade Staffan Erfors som redaktionschef. Detta eftersom Staffan Erfors, på grund av förlagets anställningsstopp, inte blev fast anställd utan istället anlitas på konsultbasis.

– Vår inställning är att vi ogillar starkt att ha frilansare som redaktionschefer. En redaktionschef i vår värld sitter på affärshemligheter och har personalansvar, säger Krister Berntsson, fackklubbsordförande på Bonnier Tidskrifter, till Dagensmedia.se.

Nyligen stod det klart att S:s utvecklingsredaktör Claes de Faire slutar för att gå till Resumé. Det hade varit bättre Staffan Erfors hade fått Claes de Faires rolls, säger Krister Bergström.

Facket har framfört sina protester i ett brev till Bonnier Tidskrifters ledning. Nu har man fått svar - men ett otillfredsställande sådant, enligt Krister Bergström.

– De skriver att S är ett projekt och att man därför inte vill anställa. Vi är inte överens, men vi kan inte göra så mycket mer, Krister Berntsson.

Ledningen har dock sagt att Staffan Erfors inte ska ha personalansvar.

Pamela Andersson, chefredaktör på S, försvarade nyligen rekryteringen:

– S har bara funnits i ett halvår och är fortfarande ett projekt, dessutom är det anställningsstopp på Bonnier. Så därför får det se ut så här, sa hon till dagensmedia.se.

I samband med att Staffan Erfors kom till S klev den tidigare redaktionschefen Caisa Jansson ned ett steg till redaktionssekreterare.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.