Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Facket och IDG går till central förhandling

Publicerad: 25 maj 2015, 07:14
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:00

Journalistklubben och IDG kommer inte överens om hur den nya organisationen ska se ut.


Ämnen i artikeln:

Computer SwedenIDG

IDG ska lägga ner papperstidningarna Computer Sweden och Tech World. Sedan beskedet kom har journalistklubben och arbetsgivaren förhandlat, men enligt tidningen Journalisten har parterna inte kommit överens. Där kommer MBL-förhandlingarna att gå till central förhandling.

Enligt Per Danielsson, kommunikationschef på IDG, är förhoppningen att de centrala förhandlingarna ska sätta igång så snart som möjligt. I övrigt vill han inte berätta vad IDG och journalistklubben inte har kunnat komma överrens om.

– Det är ingenting jag tänker kommentera till dig i media just nu, utan det är något som de centrala förhandlingarna får visa resultatet av, säger han till Dagens Media.

Enligt Helle Kierkegaard, klubbordförande för journalistklubben, beror det bland annat på att IDG:s nya organisationsplan har för få tjänster.

– Vi ansåg också att det ekonomiska underlaget vi fått inte gett oss möjlighet att analysera ekonomin och komma med egna förslag. Vi står en bit från varandra, men hoppas ändå att vi ska komma överens i fortsatta förhandlingar när den här frågan är löst med hjälp av de centrala parterna, säger hon till Journalisten.

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Computer SwedenIDG

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev