Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Tidskrifter

Fab media värvar Sarah Delshad som ny krönikör

Sarah Delshad, bland annat grundare av Muslimska feminister, blir ny krönikör hos Fab Media.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Publicerad: 20 Oktober 2016, 07:56
Uppdaterad: 24 Oktober 2016, 07:53

Ämnen i artikeln:

FAB MediaSoloFridaMittmedia

Tidigare i oktober meddelade Frida Förlag, som har varumärken som Solo, Frida och Chic, att man byter namn till Fab Media. Namnbytet ska spegla förändringsresan från ett tidningsförlag till ett digitalt och socialt mediehus för unga tjejer.

Nu är det dags för nästa steg, när Fab Media värvar kolumnisten Sarah Delshad. Hon har en bakgrund som krönikör från bland annat Mittmedia och Arbetarbladet, och har dessutom varit ledarskribent i Dagens ETC.

– Vi brinner för att varje dag inspirera och engagera unga kvinnor och rekryteringen av Sarah Delshad är ett led i det. Hon visar mod, integritet och engagemang i frågor som vi vet att vår målgrupp bryr sig om, säger Sara Grundberg, digital innehållschef på Fab Media, i ett pressmeddelande.

Sarah Delshad är även grundare av uppmärksammade idéplattformen Muslimska feminister, och har nominerats till Raoul Wallenbergpriset 2015. Året innan tog hon även emot Poppius journalistskolas mångfaldsstipendium. 

– Det är glädjande att Fab media inser det betydelsefulla i att fånga upp unga kvinnor som representerar vårt existerande Sverige 2016. Min förhoppning är att det blir en positiv dominoeffekt och att fler mediehus likt Fab vågar bredda sig för en större mångfald av kvinnor, säger Sarah Delshad. 

Ämnen i artikeln:

FAB MediaSoloFridaMittmedia

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.