Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Fab Media skrotar Shape Up

Publicerad: 21 augusti 2017, 06:38
Uppdaterad: 21 augusti 2017, 06:50

"Det är helt odramatiskt och helt i linje med Fab Medias strategi att vara ett digitalt och socialt mediehus för unga kvinnor", säger Fab Medias vd Anders Juhlin.

Varumärket Shape Up avvecklas helt och hållet.


Ämnen i artikeln:

FAB MediaFrida FörlagBaaam

När Fab Media (tidigare Frida Förlag) i februari lanserade plattformen Baaam valde man samtidigt att skrota varumärkena Solo och Shape Up digitalt.

För Solo innebar det att varumärket avvecklades helt och hållet – medan Shape Up fortfarande har gått att hitta i tidningshyllorna.

Nu väljer dock Fab Media att lägga ned Shape Up helt och hållet. Shape Up nummer 5 blir det sista av tidningen. 

– Det är helt odramatiskt och helt i linje med Fab Medias strategi att vara ett digitalt och socialt mediehus för unga kvinnor. För oss är det allra viktigaste att vi är relevanta för våra läsare och det innebär bland annat att vi prioriterar att publicera oss där våra användare är, säger Fab Medias vd Anders Juhlin till Dagens Media och fortsätter:

– När printmarknaden sviker är det helt naturligt för oss att följa med våra läsare till andra kanaler. I dagsläget finns vi i närmare dussinet kanaler med vårt innehåll och når mångfaldigt fler användare i målgruppen än någonsin förr i print.

Han säger att Shape Ups digitala innehåll under våren integrerades i Baaam, med ett lyckat resultat.

– Det träffsäkra, inspirerande, moderna och hälsosamma innehållet från Shape Up kommer användarna även fortsättningsvis att hitta på Baaam där en överlägsen majoritet av våra redan läsare finns.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

FAB MediaFrida FörlagBaaam

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.