Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Expressen tar över Allt om Resor

Publicerad: 15 Oktober 2012, 08:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:56

UPPDATERAD. Som dagensmedia.se tidigare kunnat berätta ser Bonnier Tidskrifter över en rad titlar. Nu står det klar att Expressen Magasin tar över Allt om Resor.


Ämnen i artikeln:

ExpressenBonnier Tidskrifter

Det var i början på oktober som dagensmedia.se kunde avslöja att Allt om Resor hänger löst hos Bonnier Tidskrifter.

Nu står det klart att tidningen tas över av Expressen Magasin.

Övergången sker från och med årsskiftet. I samband med detta ska tidningen också öka utgivningstakten, från sex nummer om året till ett nummer i månaden.

– Vi är jätteglada. Det här dök upp och resor är ett starkt segment för Expressen, så det passade oss bra, säger Anna-Clara Welander, chef för Expressen Magasin, till dagensmedia.se.

Samtidigt inkorporeras Expressens tidigare resetitel Res med Allt om Resor.

–  Vi gör om tidningen så att den blir en månadstidning igen och tar dessutom över varumärket. Vi har ju Res i dag men vi gör om så att tidningen blir Allt om Resor och tar över deras prenumeranter, säger Anna-Clara Welander, och fortsätter:

– Det som är bra i det här fallet är att tidningarna har samma målgrupp. Båda tidningarna är breda och vänder sig till kvinnor. De handlar om sol, drömmar, tips och inspiration, så det kommer nog att gå bra.

Kommer ni göra några andra förändringar på tidningen?

– Innan har vi suttit och tittat på hur vi kan göra om och förbättra Res, så det är klart att även Allt om Resor kommer att genomgå några förändringar. Men det handlar ju om samma målgrupp, så vi ska förmedla samma känsla.

Åsa Rydgren, ansvarig för tidningsområdet familj, mat och hälsa inom Bonnier Tidskrifter, säger till dagensmedia.se att det är ett gott betyg för Bonnier Tidskrifter att Expressen nu tar över Allt om Resor.

– Det är en bra idé att låta Expressen Magasin ta över utgivningen, och även ett gott betyg på att vår relansering varit lyckosam eftersom Expressen Magasin ser en stor potential i tidningen och dubblerar antalet utgåvor, säger hon.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.