Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Expressen ber om ursäkt till Magnus Härenstam

Publicerad: 13 januari 2015, 13:40
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:16

Expressen ber om ursäkt till den folkkäre skådespelaren Magnus Härenstam efter att ha publicerat felaktiga uppgifter om dennes canceroperation.


Ämnen i artikeln:

VärvetExpressen

Nyligen medverkade den folkkäre skådespelaren Magnus Härenstam i en intevju i podcasten Värvet.

För programledaren Kristoffer Triumf berättade Magnus Härenstam om sin kamp mot den cancer han har burit på sedan 2002, något som lett till fyra operationer.

Intervjun rewritades av Expressen, som publicerade artikeln i sin papperstidning i dag under rubriken "Hans tumör går inte att ta bort – Magnus Härenstam tvingas till ny canceroperation".

Men i själva verket hade han redan gått igenom operationen, något som framgår om man lyssnar på hela intervjun.

I nätversionen av artikeln ber nu Expressen om ursäkt för tabben:

" I en tidigare version av av den här artikeln, baserad på en intervju i podcasten Värvet, påstod vi felaktigt att skådespelaren ska genomgå en ny canceroperation. Operationen har redan genomförts, då Härenstam-intervjun i Värvet gjordes före operationen. Expressen har varit i kontakt med Magnus Härenstam och bett om ursäkt för missuppfattningen".

Det handlar om en överlämning som blev väldigt fel. I början och i slutet på podcasten så säger Triumf att den här intervjun gjordes för x antal månader sedan. I slutet av intervjun säget han att han pratat med Magnus efteråt och att allt gick bra. Det blir extra dumt eftersom vi har haft kontakt med Magnus både innan och efter den här operationen, säger Expressens nöjeschef Bella Levy till Dagens Media och fortsätter:

– Vi har pratat med honom nu och bett om ursäkt för detta.

Lyssnade inte reportern på hela intervjun?

– I överlämningen som jag har fått så var artikeln ofullständig. Ibland går det lite för fort helt enkelt och det gjorde det här. Värvet-intervjun är så gammal vilket gör det ännu mer förvirrat.

När Dagens Media ringer upp Magnus Härenstam säger han att han själv inte har läst Expressens artikel.

– Jag har inte sett felet, det är inget jag reagerat på så jag har egentligen ingen kommentar, säger han till Dagens Media.

Magnus Härenstam bekräftar dock att Expressen bett om ursäkt.

– Ja de ringde och sa att de hade försummat något. Det var inget jag fäste så stor vikt vid.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

VärvetExpressen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev