Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Expo startar fundraising-sajt

Publicerad: 8 Mars 2011, 08:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:18

Expo lanserar en ny sajt som ska hjälpa den antirasistiska siftelsen att dra in pengar. Byrån Some guys ligger bakom exposupporter.se.


Ungefär hälften av tidningen Expos intäkter kommer från privatpersoner och företag som väljer att stödja dess verksamhet.

Med nya sajten vill man öka den andelen. På sajten kan besökarna bland annat starta egna supportergrupper och bjuda in andra att delta.

– Stödet vi får från privatpersoner är viktigt för oss. Efter valet har vi märkt ett ökat behov av att få ta ställning. Med sajten ville göra det här med fundraising lite roligare, säger Kristina Folgert, marknadsansvarig på Expo, till dagensmedia.se.

Expo drog in knappt en miljon kronor förra året från frivilliga donationer.

– Men självklart hoppas vi att stödet ökar i och med sajten. Vi har mycket att göra men skulle vilja göra mer, säger Kristina Folgert.

Expo har även engagerat ett antal kända namn till lanseringen. Bland annat har designern Efva Attling tagit fram en hjärtformad logotype som de som stöder Expo får rätten att använda.

Bakom sajten ligger byrån Some guys.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.