onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Erik Wahlin lämnar Affärsvärlden

Publicerad: 25 juni 2019, 11:24

Chefredaktören Erik Wahlin säger upp sig.

Efter 12 år lämnar Erik Wahlin Affärsvärlden. ”Jag har blivit lite för bekväm i min roll”, säger chefredaktören till Dagens Media.

Ämnen i artikeln:

Affärsvärlden

Philip Wallin

philip.wallin@dagensmedia.se


Affärsvärldens chefredaktör Erik Wahlin säger upp sig efter 12 år och snart ett decennium som ledare på tidningen. Först som redaktionschef och sedan 2016 som chefredaktör och ansvarig utgivare. 

– Jag har haft ett extremt roligt jobb, typ det roligaste jobb jag har haft. Varje morgon tycker jag att det är jättekul att gå till jobbet och jag trivs. Men tidigt i våras började jag fundera över om jag inte började känna mig för bekväm. Att jag saknar den där riktiga utmaningen, säger han till Dagens Media. 

Den sista september kliver han av därför av – för att inte hoppa på något nytt. Åtminstone inte direkt. 

Istället inleder Erik Wahlin en kreativ process för att komma fram till vad han vill göra istället. 

– Jag hoppas att jag kommer att hitta något som jag inte är för bekväm i. Om det blir inom journalistiken eller inte det vet jag inte. 

Klart är att han kommer fortsätta att skriva sin kolumn i Affärsvärlden samt göra podden Ketchupeffekten tillsammans med Linus Malmberg.

Vad är du mest stolt över under din tid på Affärsvärlden?
– Att vi har lyckats vara tydliga i vår process för att hantera digitaliseringen. Vi har fortsatt att vara ett analyserande och intelligent medium som täcker börsen och de stora företagen. Vi har vågat vara nördiga att fortsätta skriva långt och, mot alla odds, lyckats nå ut ännu bredare. 

Något annat som sticker ut, rent journalistiskt?
–  Vi har gjort mängder fantastiska storys, som nu på sistone Remium- och Joolgranskningarna, kartläggningen av Jisander som nu fälldes också i hovrätten, vår bevakning av cannabisbranschen och gamingbolaget Starbreeze och generellt våra aktieanalyser som håller extremt hög klass. 

– Jag kom även att tänka på en grej häromdagen. För några år sedan skrev jag en story där jag använde ordet Rörelsesfären om de företag med kopplingar till Socialdemokratin – som Folksam och Swedbank. Ordet fick inget genomslag då. Men så när Göran Persson klev på som ordförande för Swedbank i förra veckan kände jag att jag inte var så fel ute. 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev