Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

”En ganska planerad minskning”

Publicerad: 18 November 2013, 08:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:56

Både Filter och Offside försämrade resultatet det senaste räkenskapsåret. Enligt vd:n Tobias Regnell är det förlagets satsningar det senaste året som kostat pengar.


Ämnen i artikeln:

OffsideOffside PressFilter

Dagens Media kunde tidigare i dag berätta att Filter redovisar ett rörelseresultat på 2,2 (3,6) miljoner kronor, för det brutna räkenskapsåret 2012/2013. Offside gör en förlust på 87 000 kronor, medan moderbolaget Offside Press gör en förlust på 900 000 kronor.

– Det är en ganska planerad sänkning då vi har genomfört många olika testprojekt, säger Tobias Regnell.

Bolaget har bland annat producerat en dokumentär om Anton Hysén för SVT och givit ut tre böcker under hösten – däribland Johan Perssons och Martin Schibbyes ”438 dagar”.

– På Offside har vi dessutom satsat mer på webben, vilket kostat lite. ”438 dagar” har sålt i snart 60 000 exemplar och vår fotbollsbok ”Gräset är alltid grönare i Brasilien” har sålts till England, Holland och Danmark så där hoppas vi på extra intäkter framåt.

Dessutom har man lanserat mattidningen Hunger.

– Hunger är den stora okända faktorn. Den går jättebra på annonssidan, och prenumerationerna kommer in i dubbelt så hög takt som när vi startade Filter, medan lösnummerförsäljningen är något svagare.

Även det kommande räkenskapsåret blir det satsningar från förlaget. För Offsides del blir det ett samarbete med TV4:s Fotbollskanalen kring SM i fotbollskunskap som går nästa år.

Filter ska ge ut två utgåvor av Filter XL, med ännu mer långläsning.

– När man har mer tid att läsa, kring jul och över sommaren, så ska vi göra specialnummer som är 50 sidor tjockare än vanliga Filter. Det är ett sätt att förnya oss redaktionellt, men eftersom vi ofta är slutsålda så ger det oss utrymme att ta in fler annonser utan att ha alltför hög packningsgrad.

Hur blir resultatet nästa år?

– Vi är nöjda om vi redovisar ett positivt resultat, men det är klart att Hunger kommer att kosta det första året.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

OffsideOffside PressFilter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.