Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Elle lanserar bröllopstidning

Publicerad: 21 april 2016, 11:00
Uppdaterad: 21 april 2016, 12:44

"Elle fest & bröllops" premiäromslag.

UPPDATERAD. "Elle fest & bröllop" kommer ut med premiärnumret idag. "Temat är helt enkelt oemotståndigt", säger chefredaktör Cia Jansson.

Ämnen i artikeln:

Elle

AT


Modetidningen Elle lanserar nu en ny tidning, "Elle fest & bröllop", som landar i butik med första numret idag.

Premiärnumret ska bestå av 100 sidor modeinspiration för brudar, tärnor, studenter och andra festsugna läsare. Tidningen kommer att behandla allt ifrån klänningar, accessoarer och smycken, men även "romantiska resor, oförglömliga inbjudningskort", och en unik bröllopstårta designad av Elle –bloggaren Kakan Hermansson.

Bröllopsversioner har sedan tidigare funnits i Elles internationella familj på flera håll, och chefredaktör Cia Jansson säger till Dagens Media att man länge har sneglat ditåt.

– Bröllop och fest känns som ett givet innehåll för våra läsare, men är ett sådant stort tema att vi inte riktigt har plats att lyfta det i den vanliga tidningen. Att göra "Elle fest & bröllop" har varit en otroligt härlig upplevelse, det har gjorts helt på lust från hela redaktionen, säger Cia Jansson till Dagens Media.

Den nya tidningen är till att börja med en one shot, men tanken är att den ska komma tillbaka nästa år inför vårsäsongen.

– Vi har redan märkt av att tidningen har stor populäritet, och fått mycket postiva reaktioner från våra läsare. Jag tror att temat helt enkelt är oemotståndligt.

Även från annonsörernas håll har man upplevt stort intresse – i "Elle fest & bröllop" är 29 sidor av 100 annonser.

– Jag tror att det har att göra med att vi förpackar innehållet på ett modemässigt sätt. Vi är jätteglada för intresset, fortsätter Cia Jansson.

"Elle fest & bröllop" blir också en del av elle.se, som kommer uppdateras med senaste modenytt om fest och bröllop.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev