Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Tidskrifter

Elle Decorations chefredaktör lämnar

Svante Öquist har slutat som chefredaktör på Elle Decoration – efter 22 år. Nu blir han bloggare hos Femina.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Publicerad: 04 December 2018, 13:57
Uppdaterad: 04 December 2018, 14:09

Ämnen i artikeln:

Aller MediaElle

Svante Öquist.

Svante Öquist har jobbat med varumärket Elle i mer än 30 år, först som art director och de senaste 22 åren som chefredaktör för Elle Decoration. 

Från och med september tog dock Cia Jansson, också chefredaktör för Elle, över rodret för både Elle Decoration och Elle mat & vin. 

"Det jag kan säga så här i korthet är att jag, i början av juni, blev uppsagd från min tjänst som chefredaktör på Elle Decoration. Detta som en följd av en omorganisation", skriver Svante Öquist i ett mejl till Dagens Media. 

Svante Öquist kommer nu att börja blogga hos Femina, som liksom Elle ägs av Aller. 

Han beskriver bloggen i ett pressmeddelande: 

– I min blogg kommer jag att skildra det som är ”Svantes Värld” – mitt och min familjs liv i vårt hus och i vår trädgård. Till vardag och till fest – med växlande dagar, veckor, månader och årstider. Vi bor i ett arkitektritat hus från 1955 – som också är vårt drömboende. Förutom själva huset och den husvård som ett K-märkt hus behöver, blir det mycket tankar om hur vi inreder – i såväl huset som i trädgården. En stark tro på tesen att det blir bra om vi omger oss med saker vi tycker om – inte det som någon annan bestämt är det som gäller nu. 

Femina berättar i samma veva att man också stärker upp stallet av bloggare med Claudia Galli Concha, som är skådespelare, influencer, filmproducent och driver klädmärket Pocci Pocci.

Ämnen i artikeln:

Aller MediaElle

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.