Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Elektronik i Norden skrotar pappret

Publicerad: 18 december 2012, 08:27
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:00

Branschtidningen Elektronik i Norden upphör nästa år med utgivningen av papperstidningen. Istället får läsarna och annonsörerna nöja sig med sajten och nyhetsbrevet.


Elektronik i Norden har i år kommit ut med elva utgåvor. Enligt senaste TS har tidningen en upplaga på 24 800 exemplar, samtliga är dokumenterade friex.

– Vår bransch är så teknikvan så här går utvecklingen lite fortare. Vi ville själva ta beslutet om att sluta med papperstidningen och inte när vi tvingas till det. Vi hade kanske kunnat hålla ut ett år till, men vi har sett under årens lopp att pappret blir mindre intressant – framför allt för annonsörerna, säger Göte Fagerfjäll, delägare och chefredaktör på Elektronik i Norden.

Hur har reaktionerna varit?

– Ganska förstående. De flesta annonsörer har förväntat sig detta, men det är så klart en del läsare som tycker att det är synd.

Troligtvis kommer en person att sägas upp från Elektronik i Norden, men tidningens material kommer främst från frilansare.

– Under de senaste åren har vi tack och lov sett till att effektivisera, så det här blir inte så komplicerat för vår del.

Kan ni fortfarande vara lönsamma med bara en sajt?

– Det kommer vi att vara, men det är klart att omsättningen inte blir lika stor.

Elektronik i Norden omsatte förra året 6,9 miljoner kronor och redovisade ett rörelseresultat på 200 000 kronor, enligt bokslutet.

Nästa år blir det istället en större satsning på sajten, men Göte Fagerfjäll är förtegen om detaljerna.

– Vi ska ge ut nyhetsbrevet två gånger i veckan istället för en. Men resten återkommer vi om.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.