Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Egoboost riskerar konkurs

Publicerad: 16 juli 2013, 09:39
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:40

Egoboost Magazines ekonomi är i botten. Nu ansöker bolaget om rekonstruktion för att undvika konkurs.


Ämnen i artikeln:

Moderna Tidskrifter

Bolaget Egoboost Magazines som ger ut tidningarna Pappa Magazine, Egoboost Magazine, Husdrömmar och Underbara Resor har ansökt om rekonstruktion.

Enligt ansökan om företagsrekonstruktion uppgår bolagets sammanlagda tillgångar, avsättningar och skulder till -763 000 kronor.

Syftet med rekonstruktionen är att rädda bolaget från utmätning och konkurs.

I ansökan till Stockholms Tingsrätt som inkom den 12 juli står det att de ekonomiska problemen blivit märkbara vid årets början och grundar sig i att de höga kostnaderna inte stod i proportion till verksamheten i övrigt.

Genom att skära ner på personal och lägga mer krut på försäljning har bolaget försökt komma åt problemen. Man har även bytt lokal för att på så sätt spara pengar.

Dagens Media berättade i februari att Egoboost tillsammans med Moderna Tidskrifter och Alm & Möller numera ligger samlade under ett och samma bolag under namnet Alm & Möller Publishing Group.

Företagets vd Johan Möller sade då att omorganisationen skett efter att Isabella Löwengrip som grundat företaget men sålt det.

Trots åtgärderna har bolagets "ekonomiska ryggsäck" vuxit sig så stor att enbart en rekonstruktion kan rädda det från konkurs.

Dagens Media söker Johan Möller.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Moderna Tidskrifter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.