Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Egoboost blir månadstidning

Publicerad: 26 augusti 2011, 14:05
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:01

Från början var fyra utgåvor planerade i år. Men redan från nummer tre blir Blondinbellas magasin Egoboost månadstidning.


Ämnen i artikeln:

Moderna TidskrifterBlondinbella

Egoboost distribueras via Interpress i cirka 20 000 exemplar. I butik har tidningen sålt omkring 15 000 exemplar och man har 5000 prenumeranter, berättar Daniel Andersson Alm, vd på Moderna Tidskrifter som ger ut Egoboost.

– Vi har sålt jättebra i Pressbyrån och har så starkt ekonomi att vi väljer att göra om tidningen till månadsmagasin. Vi har många annonsörer som vill förknippas med Blondinbella, säger Daniel Andersson Alm.

Tidningen har sålt så bra att den nu får vara med i Pressbyråns egen tidningskampanj. Men samtidigt som utgivningstakten blir högre blir tidningen lite tunnare och packningsgraden hamnar under 40 procent per utgåva. Dessutom sänks priset från 55 till 39 kronor.

Det är inte för tidigt att öka utgivningstakten?

– Vi är ett ungt förlag, men har duktiga annonssäljare. Annonsörerna betalar bra för att synas i våra tidningar så det här ser vi inte som någon större risk.

Några planer på att öka upplagan?

– Det är svårt att öka upplagan genom Interpress och vi jobbar på att komma in i Tidsam.

Under hösten ska Moderna Tidskrifter dessutom rulla ut en kampanj i Stockholms tunnelbana. Varje ny utgåva ska marknadsföras under en vecka. Totalt lägger förlaget 1 miljon kronor på kampanjen som tas fram av Wilson Creative.

– Vi ska även lansera tidningen i Norge och Finland. Vi har redan många prenumeranter i Finland.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News