måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Egmonts ansökan om permitteringsstöd avslås: ”Ingen dramatik bakom detta”

Publicerad: 13 januari 2022, 07:13

Orsaken till Tillväxtverkets avslag är att Egmont själva har uppgett att behovet av korttidsstöd inte var betydande, säger kommunikationsansvarig Jonas Lidheimer till Dagens Media.

Foto:

Story House Egmonts ansökan om stöd för korttidsarbete avslås av Tillväxtverket. Enligt kommunikationsansvarige Jonas Lidheimer är beslutet odramatiskt.

Ämnen i artikeln:

EgmontEgmont PublishingCoronaviruset

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Enligt ett beslut som fattades av Tillväxtverket den 4 januari i år så nekas Story House Egmont permitteringsstöd enligt lagen om stöd vid korttidsarbete. Skälet som anges är att mediehuset inte har ett betydande behov av stöd. Det står i handlingarna som nyhetsbyrån Siren begärt ut.

Jonas Lidheimer, kommunikationsansvarig på Story House Egmont, kommenterar Tillväxtverkets beslut i ett mejl till Dagens Media.

”Det finns ingen dramatik bakom detta utan vi har självmant beslutat oss för att dra tillbaka den ansökan om korttidsstöd som vi skickade in till Tillväxtverket i mitten av 2021. Anledningen är att vi gjort en bedömning att vi inte har ett betydande behov av ekonomiskt stöd för det korttidsarbete som vi införde förra våren till följd av coronapandemin. Korttidsarbetet var avgränsat till en mindre del av vår verksamhet och tillämpades under en begränsad period. 

Vår ansökan uppdaterades senare under slutet förra året. I samband med detta uppgavs att behovet av korttidsstöd inte var betydande, vilket också är orsaken till Tillväxtverkets avslag. Vi kommer med andra ord inte att överklaga beslutet”. 

Under coronapandemin infördes ett stöd för korttidsarbete för att hjälpa företag i branscher som påverkats av virusutbrottet.

LÄS OCKSÅ: Här är Egmonts mål fram till 2025

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev