Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökTidskrifter

Egmont Tidskrifter startar ny historietitel

Publicerad: 3 Februari 2014, 11:18
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:49

Egmont Tidskrifter lanserar tidningen Svenska Öden & Äventyr med fokus på människoöden och släktforskning.


Ämnen i artikeln:

Egmont Tidskrifter

Dagens Media har tidigare skrivit om LRF Medias nya historietitel Släkthistoria som lanseras senare i vår. Nu får tidningen konkurrens från Egmont Tidskrifter. Den 25 februari kommer första numret av tidningen Svenska Öden & Äventyr, som ges ut under Hemmets Journal.

– Man kan säga att det är en tidning med människoöden, om människor som levt i Sverige bakåt i tiden och om släktforskning. Det blir mycket läsning. Vi ligger i genren historiska titlar men med fokus på vanliga människor istället för Hitler, säger Håkan Ström, chefredaktör.

Han räds inte konkurrensen från LRF Media.

– Jag känner att våran tidning är betydligt bredare. Deras tidning är fokuserad på släktforskning och det är bara en del i det vi tänker skriva om. Visst är det en konkurrent, men den känns smalare.

Historietidningarna gick starkt framåt i senaste Orvesto Konsument och Håkan Ström tycker att det finns en lucka att fylla i historiesegmentet.

– De tidningar som finns idag är väldigt fokuserade på Hitler, Stalingrad och krig, men ingen tidning har haft den här vinkeln. Det är ganska naturligt för Hemmets Journal som gör mycket människorporträtt. Vi vet att vår målgrupp som är 40-50 och även lite äldre har ett stort intresse av gamla tider och historia.

Svenska Öden & Äventyr kommer att bestå av cirka 90 procent redaktionellt material.

– Det är mest en prenumerationsaffär, det kommer inte att vara så mycket annonser, säger Håkan Ström.

Tidningen har också ett samarbete med släktforskningssajten Ancestry, som innebär att en expert därifrån svarar på frågor om släktforskning och tar fram en släkforskningsskola till tidningen.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Egmont Tidskrifter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.