Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Egmont Tidskrifter gör bästa resultatet på 25 år

Publicerad: 28 Mars 2012, 08:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:28

Igår släpptes resultatet för hela Egmontkoncernen. Men även den svenska verksamheten i Egmont Tidskrifter gör ett rekordresultat.


Ämnen i artikeln:

Egmont Tidskrifter

Egmont Tidskrifter redovisar en omsättning på 541 miljoner kronor för 2011. Det är en ökning på 7 procent jämfört med 2010. Resultatet före skatt landade på 41,3 miljoner kronor, vilket ger en vinstmarginal på 8 procent.

– Det är en avsevärd förbättring och är Egmont Tidskrifters bästa resultat på över 25 år, säger vd Per Kjellander.

Anledningen till det förbättrade resultatet är bland annat att integrationen av Hjemmet Mortensen, som förvärvades för ett par år sedan, nu gett positiva effekter. Dessutom har annonsintäkterna förbättrats, men Per Kjellander vill inte avslöja hur mycket de ökat.

– Dessutom jobbar vi smartare och effektivare. Vi har gjort många förändringar under flera år, som sammantaget nu börjar landa.

Men innevarande år ser utmanande ut, säger Per Kjellander.

– Vi har en sund ekonomi och lönsamhet och vi står stabilare än tidigare. Men samtidigt finns det en osäkerhet kring annonsutvecklingen och vi har också en press på lösnummersidan.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Egmont Tidskrifter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.