lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Egmont tappar flera tunga chefer

Publicerad: 19 augusti 2014, 07:11
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:31

Bodys chefredaktör Alex Danielsson startar konkurrerande sajt, och Karin Starkman Ahlstedt, chefredaktör Travel News, går till Ticket Privatresor. Även Niclas Ljunggren, marknadsansvarig för flera titlar, lämnar medieföretaget, och går till DN.


SA

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se


Karin Starkman Ahlstedt är i dag tillförordnad chefredaktör för Travel News, Egmonts branschtidning för resebranschen. Hon har även grundat Allt om rymden, som hon parallellt är chefredaktör för.

Nu lämnar hos uppdragen, och går till Ticket Privatresor där hon blir press- och kommunikationsansvarig för Norden.

– Jag har följt Ticket Privatresor länge i egenskap av journalist, jag har sett deras stategier och är imponerad. Jag tycker att det ska bli roligt att gå över till andra sidan och jobba mot press och marknad istället, säger hon till Dagens Media.

I höstas meddelade Egmont att förlaget måste spara genom nedskärningar i verksamheten. Detta har inget med Starkman Ahlstedts beslut att lämna sitt jobb.

– Nej, inte alls. Jag är jättenöjd med Egmont, hade jag kunnat klona mig hade jag gärna varit kvar här. Det här handlar mer om att jag vill prova på något nytt.

Hon börjar sin nya tjänst den 6 okotber.

Även Egmonts träningstidning Body tappar sin chefredaktör. Alex Danielsson gjorde sin sista dag förra veckan, men slutar formellt sista augusti.

Dagen efter – den 1 september – lanserar han den egna satsningen Tyngre.se.

– Det är massa olika saker som samverkar, men främsta anledningen är att jag varit på Body i 13 år och har hittat en drömidé med min kompis Andreas Guiance. Det finns ingen schism gentemot Egmont, det handlar om att jag varit så länge på tidningen, och sista två åren har jag börjat känna att det är samma sak hela tiden. Då är det bra att lämna, säger han till Dagens Media.

I och med uppstarten av Tyngre.se försvinner även den återkommande frilansskribenten Andreas Guiance från Body.

Tyngre.se kommer att ha ett innehåll som är snarlikt Bodys, men inte lika bundet till enbart kroppsbyggning och dessutom helt digitalt.

– Personporträtt, nyhetsartiklar, notiser, tävlingsreportage, podcast. Och även rörligt. Det kan vi ju inte leverera i en tryckt tidning, detta är framtidens melodi, säger Alex Danielsson.

Bolaget bakom sajten ägs till 66 procent av Alex Danielsson och Andreas Guiance. Den återstående tredjedelen finansieras av Rikard och Thomas Hjelm, den senare har bland annat grundat Lendo.

Även Niclas Ljunggren, marknadsansvarig för flera Egmont-titlar, lämnar medieföretaget. På måndag börjar han sitt nya jobb på Dagens Nyheter.

– Det har inget med Egmont att göra, jag har trivs bra här. Det var DN som sökte upp mig. Jag kommer att sköta delar av deras direktmarkandsföring och telemarketing, säger han till Dagens Media.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev