Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Egmont skrotar samtliga börstitlar – säger upp elva

Publicerad: 28 Augusti 2013, 11:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:36

Egmont lägger ner samtliga börstitlar. Dessutom får avknoppningen Vintage stryka på foten.


Ämnen i artikeln:

Egmont Tidskrifter

Vid årsskiftet upphör utgivningen av Egmonts börstitlar – Motorbörsen, Båtbörsen, Campingbörsen, Veteranbörsen och Entreprenadbörsen.

Även tidningen Vintage, som är en avknoppning från Auto Motor & Sport, läggs ner vid årsskiftet.

Nedläggningen innebär att framför allt personalen på börsredaktionen, säljavdelningen och marknadsavdelningen drabbas. Dessutom effektiviseras ett antal andra funktioner på förlaget. Totalt vill Egmont minska bemanningen med elva tjänster.

Förlaget ska nu inleda diskussioner med facket.

– Börstitlarna har minskat i upplaga under flera år och de är starkt utsatta för konkurrens från köp- och säljsajter. Så det här är inte oväntat även om det är mycket tråkigt att konsekvensen blir att duktiga medarbetare måste lämna förlaget, säger Per Kjellander, vd på Egmont Tidskrifter.

Hur stor besparing blir det?

– Beslutet handlar mer om att vi inte tror att vi kan ta en stark position på sikt inom detta segment, trots att vi har jobbat aktivt med att finna en trovärdig plan för hur vi ska kunna vända utvecklingen. Tidningarna kommer att leverera vinst i år, men inte framöver. Men det blir en viss besparing eftersom vi minskar antalet anställda. Det här gör att vi står bättre rustade för framtiden.

Egmont Tidskrifter omsatte 503 (541) miljoner kronor 2012. Resultatet före skatt minskade från 41 miljoner kronor till 38 miljoner kronor.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Egmont Tidskrifter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.