Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Egmont skakar liv i PC Hemma

Publicerad: 12 April 2010, 10:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:54

Den föregående tidningen "PC Hemma" slogs år 2007 ihop med "Gadget" och blev "Din Teknik". Ett år senare lades tidningen ned. Nu vill Egmont väcka liv i tidningen igen.


– Varje nummer ska vara lite tjockare och med bättre tryck. Vi försöker inte vara en bred tidning utan inrikta oss på specifika ämnen för en viss målgrupp. Vilket skiljer oss åt från föregångaren av "PC Hemma", säger Mats Larsson, chefredaktör och ansvarig utgivare för Pc Hemma, till Dagensmedia.se.

Nya versionen av "PC Hemma" får en upplaga på sex nummer per år med cirka 150 sidor i varje nummer. Mats Larsson säger att varje nummer fungerar som en one-shot. Första numret trycks i en upplaga på 12 000-14 000 exemplar och man inriktar sig på att sälja lösnummer.

– Tanken är att det ska vara ett datormagasin med mindre avancerad teknik, liknande PC för Alla. Vår målgrupp kommer att ligga i åldrarna 50-60 år, snarare än 30-40 år som var fallet med tidningens föregångare, säger han.

Sajten PChemma.se drivs för nuvarande av Datormagazin.se, som Mats Larsson också är ansvarig utgivare för.

– Om tidningen faller ut väl, kanske vi följer upp vårt konceptet på webben också.

Första numret ges ut 27 april och temat, som ännu inte har något gemensamt samlingsnamn, är fixa och reparera din dator med olika steg-för-steg guider, enligt Mats Larsson.

Christer Lindh

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.