Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Egmont Publishing ökar resultatet med drygt 20 miljoner

Publicerad: 25 mars 2015, 07:42
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:08

Minecraft, Frozen och Big Game. Efter flera nya titlar och nyförvärv visar Egmont Publishing upp ett förbättrat resultat för år 2014.


Ämnen i artikeln:

EgmontForma

I går rapporterade Dagens Media om att Egmontkoncernen gör ett rekordresultat. Nu redovisar även Egmont Publishing ett ökat resultat.

Under 2014 omsatte Egmont Publishing 950 miljoner kronor, vilket är en ökning med tre procent jämfört med året innan då företaget omsatte 922 miljoner.

Resultatet före skatt slutade på 61,8 miljoner kronor, vilket kan jämföras med de 42,3 miljoner kronor som företaget drog in före skatt år 2013. Årets resultat ger en vinstmarginal på cirka 6,5 procent.

– Det känns jättebra. Det är kul att i en sådan här föränderlig mediemarknad som vi lever i kunna presentera både en ökning i omsättning och ett förbättrat resultat. Jag är nöjd samtidigt som våra ambitioner är ännu högre, säger Per Kjellander, vd på Egmont Publishing, till Dagens Media och fortsätter:

– Dels beror dels på vårt förvärv av Forma, vilket får en viss effekt. Och sedan har vi gjort flera ganska lyckade lanseringar av nya titlar och varumärken, som Frozen, Big Game och Minecraft-böcker, vilket också har haft en positiv effekt.

Det var i oktober 2014 som Egmont Publishing förvärvade Forma Publishing Group. Enligt ett pressmeddelande ledde det till omfattande förändringar. Dessutom samordnades Egmont Kids Media och Egmont Tidskrifter under året.

– Det är inte relevant att jämföra vår utveckling längre än ett år tillbaka då vi genomfört många förändringar som gjort att vi i dag är avsevärt större än längre tillbaka, säger Per Kjellander.

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

EgmontForma

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.