Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Egmont köper varumärket Hälge

Publicerad: 18 November 2015, 09:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:21

Egmont köper varumärket Hälge och gör nya serier efter serieskaparen Lars Mortimers död.


Ämnen i artikeln:

Egmont Publishing

Serieskaparen Lars Mortimer ligger bakom serier som Bobo, Gnuttarna och Hälge. Efter hans död i augusti 2014 har Egmont Publishing fortsatt att ge ut Hälgetidningar och böcker på licens, men nu köper tidskriftsförlaget varumärket av serieskaparens bolag LGL, vilket innebär att Egmont kommer att kunna producera nytt seriematerial.

– Det är Lars Mortimer som har producerat allt material men nu kommer vi att starta egen serieproduktion och vidareutveckla varumärket i hans anda. Den sista tiden har vi jobbat nära honom för att lära oss och få tips och råd så att vi ska kunna göra det så bra som möjlig, säger Marika Bark, förlagsdirektör för affärsområdet Kids på Egmont, till Dagens Media.

Förvärvet ger även Egmont Publishing rätt att vidareutveckla varumärket. I dag finns Hälge till exempel som vin och whisky i Systembolagets sortiment och som upplevelseparken Hälgeland i Mora.

– Det finns planer på både det ena och det andra men vi måste hela tiden göra det på ett sätt som känns rätt för varumärket. Det är ett stort ansvar. Vi kommer till en början att bygga en ny hemsida där man kan gå in och läsa om utvecklingsarbetet och läsa strippar. Vi kommer också att aktivera Facebooksidan. Det kommer att hända saker.

Serien Hälge, som handlar om älgen med samma namn, skapades redan 1990 och har regerlbundet publicerats i tidningen Svensk Jakt. Sedan år 2000 kommer Hälge ut som en egen tidning en gång i månaden av Egmont Publishing.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Egmont Publishing

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.