tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Egmont köper Royal design group

Publicerad: 29 december 2020, 08:38

”Vi har haft ögonen på Royaldesign i många år”, säger Cato Broberg, vd för Egmont Publishing E-commerce.

Foto: Egmont

Egmont Publishing gör historiskt förvärv – köper e-handelsbolaget Royal design group.

Ämnen i artikeln:

Egmont PublishingEgmonte-handel

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Egmont Publishings satsning på e-handel fortsätter. Tidskriftskoncernen förvärvar samtliga aktier i Royal design group AB från riskkapitalbolagen Verdane och Eequity. I bolaget ingår e-handelssajterna Royaldesign och Rum21. 

LÄS MER: Så tacklar förlagsjättarna tidskriftskrisen – här är strategierna

Tidskriftskoncernen uppger i ett pressmeddelande att det rör sig om en miljardinvestering och att det är den största investeringen i koncernens historia. Bolaget förväntas omsätta nära 1 miljard kronor under detta år. 

– Vi har haft ögonen på Royaldesign i många år. Vi har haft som ambition att utvidga vår position inom ”Hem & Interiör”-kategorin, ett område där vi har stor erfarenhet av att hjälpa leverantörerna med att utveckla starka varumärken, samtidigt som vi fokuserar på att främja positiva kundupplevelser genom inspiration och shopping, säger Cato Broberg, vd för Egmont Publishing E-commerce.  

Royal design groups Harald Ennen fortsätter i sin roll som styrelseordförande för bolaget. Han är även vd för e-handelsbolaget Outnordic som står bakom svenska Outnorth och norska Fjellsport, som sedan tidigare ägs av Egmont Publishing. 

Riskkapitalbolaget Verdane kommer vara representerade i styrelsen även under 2021. 

Egmont Publishing äger sedan tidigare flertalet nordiska e-handelsbolag, bland annat Bagaren och kocken, Outnorth, Fjellsport och Jollyroom. 

Innan köpet går igenom måste affären godkännas av både svenska och norska konkurrensmyndigheter. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev