Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Egmont köper båttidningar av LRF Media

Publicerad: 1 Oktober 2013, 07:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:32

Egmont köper båttidningarna Båtnytt och Vi båtägare av LRF Media.


Ämnen i artikeln:

EgmontLRF

Dagens Media har tidigare berättat att Egmont Tidskrifter varit spekulant på LRF Medias båttidningar.

Nu bekräftar förlagen uppgifterna – och meddelar att Egmont köper Båtnytt och Vi båtägare av LRF Media. Sedan tidigare har Egmont tidningen Praktiskt båtägande.

– Genom den här förvärvningen får vi en stark position inom det marina segmentet. Båtnytt och Vi båtägare är starka fina varumärken som funnits i flera år, säger Per Kjellander, vd på Egmont Tidskrifter till Dagens Media.

Medarbetarna på Egmont och LRF Media har informerats om affären under dagen. Personalen på tidningarnas redaktioner kommer att erbjudas att följa med från LRF till Egmont, men personalstyrkan kommer att krympa.

- Titlarna går sisådär så vi behöver effektivisera det redaktionella arbetet. Vi kommer att vara färre än vi är idag som arbetar på redaktionen. Alla erbjuds att gå över men i slutändan blir vi färre än idag för att nå tillfredsställande lönsamhet, säger Per Kjellander.

Fackliga förhandlingar är att vänta. Inga säljare kommer att erbjudas att gå över från LRF Media till Egmont tidskrifter.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

EgmontLRF

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.