Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Egmont gör speltidning för barn

Publicerad: 15 April 2013, 11:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:49

Egmont startar en ny speltidning – Zapp – för barn i åldern 7-13 år. Det första numret finns i butik den 17 april och riktar sig både till tjejer och killar.


Tidningen, som får namnet Zapp, kommer att innehålla spelnyheter och recensioner av nya spel och appar. Läsarna kan dessutom skicka in teckningar, bilder och speltips som publiceras i tidningen. Tidningen görs tillsammans med en testpatrull av spelintresserade barn i nioårsåldern, som ska testa alltifrån nya appar till Ipaden till tv-spel.

– Eftersom tidningen riktar sig till barn är det viktigt att det är deras åsikter den ger uttryck för, säger Olle Agebro, redaktör för Zapp, som bland annat skrivit i spelmagasin som Level och PC Gamer.

Tidningen kommer att ges ut med sex nummer per år. Till skillnad mot många andra speltidningar i handeln ska Zapp rikta sig både till killar och tjejer.

– Vi såg att de speltidningar som finns idag inte täcker in alla målgrupper som spelar. Det finns utrymme för en tidning som riktar sig till en yngre målgrupp med ett vidare perspektiv på vad spel är. Det blir inte heller någon grabbig tidning, vilket jag uppfattar att många andra tidningar är, säger Olle Agebro.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.