Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Egmont Fonden lägger 43 miljoner på flyktinghjälp

Publicerad: 14 mars 2022, 09:03

Egmont Fonden ska stödja ukrainska flyktingar i Skandinavien.

Egmont Fondens 43 miljoner svenska kronor ska hjälpa ukrainska barn, ungdomar och familjer att få en bra start i livet i Skandinavien.


Ämnen i artikeln:

UkrainaEgmont

Egmont Fonden är en allmännyttig, affärsdrivande stiftelse med syfte att utveckla medier – samt att stötta barn och ungdomar i utsatta situationer. 

Egmont Fonden har beslutat att bevilja 43 miljoner svenska kronor till ett flyktingprogram i Danmark, Norge och Sverige.

Henriette Christiansen är vd för Egmont Fondens stöd- och bidragsadministration. Hon kommenterar beslutet i ett pressmeddelande:

– Egmont Fonden har åtagit sig att hjälpa barn och unga i utsatta situationer i Skandinavien, och barn och unga på flykt är en viktig målgrupp. Med flyktingprogrammet vill vi hjälpa till i en nödsituation när barn, ungdomar och familjer anländer till ett skandinaviskt land. Samtidigt vill vi hjälpa dem att skapa en ny fungerande vardag med utbildning, fritidsaktiviteter och ett bra socialt nätverk.

 I ett första skede stöder fonden sju organisationer i de skandinaviska länderna: Röda Korset i Danmark och Norge, Rädda Barnen i Sverige, Norge och Danmark, Danska Flyktingrådet och Norske Kvinners Sanitetsforening. Alla organisationer är redo att ge psykosocialt stöd här och nu och bidra till en god integration till förmån för barnen, ungdomarna och deras familjer. De återstående medlen kommer därefter att tilldelas åtgärder som främjar stöd på längre sikt. Det finns ingen tidsram för när pengarna ska delas ut.

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

UkrainaEgmont

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev