Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Efter turbulensen – Dagens Samhälle tar in ny redaktionschef

Publicerad: 8 December 2015, 12:27
Uppdaterad: 21 December 2015, 15:47

Mats Edman förklarar för personalen varför han lagt locket på – och berättar att han anställer Appelbergs förre vd och planerar en redesign av tidningen.


Ämnen i artikeln:

Mats EdmanDagens Samhälle

Dagens Media har vid flera tillfällen skrivit om det missnöje som finns bland personalen på tidningen Dagens Samhälle, vilket Journalisten var först med att rapportera om.

Åtta av tidningens journalister har skrivit under en misstroendeförklaring mot publishern Mats Edman och flera medarbetare vittnar om att det förekommer mobbning på arbetsplatsen.

Dessutom har en av dem som öppet kritiserat ledningen, reportern Thord Eriksson, stängts av från arbetsplatsen.

Mats Edman har inte velat kommentera kritiken utan har hänvisat till att han "följer de rekommendationer som tidningens arbetsrättsjurister och organisationskonsulter lämnat till styrelse och företagsledning". Men i ett internt brev till personalen, som Dagens Media har tagit del av, förklarar han sin tystnad.

"Några undrar varför jag inte kommenterar veckans omfattande publicitet med anledning av Journalistens skriverier. Det finns mycket att säga men vi har inga kommentarer. Ni får själva värdera alla påståenden som sprids. Vi bedriver inte personalpolitik och interninformation via medierna utan håller oss till de sedvanliga vägarna och anstränger oss för att följa god umgängessed liksom de regler och lagar som gäller på arbetsmarknaden."

Mats Edman tackar också alla medarbetare som visat "stor lojalitet mot arbetsplatsen och verksamheten" och skickar med en hälsning från Julia Branting, Dagens Samhälles styrelseordförande:

" Jag vill att ni ska veta att ni gör ett fantastiskt jobb, DS går från klarhet till klarhet, de senaste numren har varit fenomenalt bra trots den tuffa arbetssituationen. Journalistens artikel var ett beskt piller att svälja men innehåller ingenting alls som är nytt. Förutsättningarna har inte förändrats ett enda dugg. Styrelsen har fullt förtroende för Mats och hela ledningsgruppen. "

Av mejlet framgår också att Dagens Samhälle har anlitat Appelbergs tidigare vd Calle Ericsson, som lämnade contentbyrån i augusti i år, som vikarierande redaktionschef från och med måndag nästa vecka.

"Jag känner honom mycket väl efter sju års nära samarbete på Appelberg Publishing där jag var VD 2003-2010 och Calle chef för all redaktionell produktion (60 medarbetare, 100-tals tidningsproduktioner). Förhoppningsvis är Calle varm i kläderna efter några veckor hos oss" skriver Mats Edman.

Han avslöjar också att Dagens Samhälle slår annonsrekord i år och har en prenumerationsförnyelse på 97 procent. Dessutom planeras en omgörning av tidningen, i samarbete med A4.

LÄS ÄVEN:

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mats EdmanDagens Samhälle

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.