Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Efter Skurks konkurs – förvaltaren misstänker brott

Publicerad: 22 mars 2016, 13:26
Uppdaterad: 22 mars 2016, 13:44

Raja Arlevins tidning "Skurk" lades ned. Nu misstänker konkursförvaltaren brott i samband med konkursen.


Ämnen i artikeln:

Skurk

2010 blev tidningen Skurks chefredaktören Raja Arlevin satt bakom lås och bom efter att ha dömts för ett grovt annonsbedrägeri värt 100 miljoner kronor. Därefter kom ännu ett bakslag – en skattesmäll på 800 000 kronor.

2011, i Skurks tredje tidningsupplaga, ska Dick Sundevall – tidigare nominerad till Stora journalistpriset – anklagat en dåvarande TV4-chefen för att ha fixat strippor och hash till fester.

Tv-chefen valde då att stämma tidningens chefredaktör Raja Arlevin som vid då avtjänade sitt fängelsestraff.

2012 stämdes Raja Arlevin ännu en gång efter ett glassbråk. Han ska tidigare varit inblandad i driften av ett glassföretag i Älvsjö som under förra året startade en glassbar i Gallerian i Stockholm. I samband med uppstarten leasade bolaget utrusning från ett annat bolag, utrustning som Raja Arlevin och fem andra personer blivit anklagade för att inte ha betalat. Totalt sett krävdes de sex personerna på 1,6 miljoner kronor.

Nu har nya handlingar inkommit från konkursförvaltaren i tidningen Skurks konkurs. Där framgår att konkursförvaltaren misstänkter brott.

"De redovisade efterforskningarna har föranlett mistanke om brott. Med anledning att ställföreträdaren (Raja Arlevin, reds. anm.) dömts för brott och avtjänar fängelsestraff för brott kopplat till verksamheten har konkursförvaltaren inte givit in någon ny anmälan till Ekobrottsmyndigheterna", står det i handlingarna som lämnats till Stockholms tingsrätt.

Johanna Holmgren

johanna.holmgren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Skurk

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.