Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Efter kritiken – Sveriges Tidskrifter backar om namnbytet

Publicerad: 5 oktober 2020, 05:14

Efter kritiken från bland annat Publicistklubben backar Sveriges Tidskrifter från det föreslagna namnbytet. Sveriges Tidskrifters vd Kerstin Neld.

Foto: Sveriges Tidskrifter

Sveriges Tidskrifter planerade att byta namn till Sveriges Publicister. Nu ångrar sig organisationen.

Ämnen i artikeln:

Sveriges TidskrifterKerstin Neld

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Dagens Media kunde för två veckor sedan rapportera om att branschorganisationen Sveriges Tidskrifter planerade att byta namn till Sveriges Publicister.

– Vi vill tydliggöra tidskriftsbranschens ständiga förändring i vårt erbjudande till våra medlemmar och bättre spegla den verklighet som de befinner sig i. Därför har vi under våren 2020 genomfört ett strategiarbete med syfte att utveckla vår roll och vårt erbjudande. Som ett resultat av den uppdaterade strategin föreslås även ett namnbyte, sade Kerstin Neld, vd på Sveriges Tidskrifter, då.

Det föreslagna namnet fick dock Publicistklubben att gå i taket, som menade att det fanns risk för sammanblandning mellan de två organisationerna. Publicistklubben vidtog också åtgärder genom att ansöka om varumärkesregistrering hos PRV.

LÄS ÄVEN: Publicistklubben starkt kritiska till Sveriges Tidskrifters namnbyte

Och nu vänder Sveriges Tidskrifter och backar från det föreslagna namnet. I ett pressmeddelande skriver man:

”Med anledning av den diskussion som uppstått kring förslaget till nytt namn för branschorganisationen Sveriges Tidskrifter, höll organisationens styrelse ett extrainsatt möte under helgen. 

Styrelsen beslutade i full enighet att framtidsstrategin ligger fast, men att vi tar ett omtag vad gäller själva namnet. Därför har styrelsen beslutat att skjuta på den extra stämma som skulle ha hållits tisdagen 6 oktober till ett senare datum.”

LÄS ÄVEN: Kerstin Neld: ”Vi konkurrerar inte med Publicistklubben” 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev