måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Efter kritiken: Nya Tider inte välkomna på Bokmässan

Publicerad: 29 november 2017, 10:44
Uppdaterad: 29 november 2017, 10:45

"Deras deltagande och den uppmärksamhet detta har fått har tagit för mycket fokus från Bokmässans huvuduppgift".

Ämnen i artikeln:

BokmässanAftonbladet

AH

Alex Hartelius


Tidningen Nya Tider har fått stor uppmärksamhet för sin närvaro på Bokmässan i Göteborg under de senaste åren.

"Genom en samlad bedömning har Bokmässan kommit fram till att Nya Tider nekas att ställa ut 2018. Deras deltagande och den uppmärksamhet detta har fått har tagit för mycket fokus från Bokmässans huvuduppgift", skriver Bokmässan i ett pressmeddelande.

Dagens Media har tidigare skrivit om den kritik som riktats mot Bokmässan och Nya Tiders deltagande under Bokmässan 2017. Flera bokförlag, journalister och författare ställde sig då kritiska till tidningens närvaro.

– Vi har efter all uppståndelse grundligt gjort vår läxa och kommit fram till att vi inte kan utesluta någon utställare på grund av deras åsikter, sade Bokmässans vd Maria Källsson till TT då angående beslutet om Nya Tiders deltagande.

Inför kommande års Bokmässan är tongångarna annorlunda, och Nya Tider portas nu från att medverka.

– För att med full kraft kunna fokusera på vårt uppdrag och det som är viktigast för oss – litteratur och läsning – har vi fattat ett antal beslut så att vi kan säkra Bokmässan som Nordens största och viktigaste kulturevenemang, säger Frida Edman, tf mässansvarig över mässan 2018, i ett pressmeddelande.

Nya Tiders chefredaktör, Vávra Suk, säger till Aftonbladet att han är besviken över Bokmässans beslut.

– Det finns ju olika aktörer som inte gillar vår närvaro, som vill att det ska vara ett forum för kulturvänstern, en lekstuga där alla tycker likadant. Och det är tragiskt för samhällsdebatten att det får bli så här, att de får vinna, säger Vávra Suk.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev