måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Efter konkursen – Mediavänners titlar får nya hem

Publicerad: 12 april 2016, 05:00
Uppdaterad: 12 april 2016, 07:19

Mediavänners VD och grundare BG Nilensjö hade inget annat val än att sälja av sina titlar efter konkursen. Nu är fördelningen gjord och respektive titel har fått ett nytt hem, alla förutom en.


JH

Johanna Holmgren

johanna.holmgren@dagensmedia.se


För några månader sedan skrev Dagens Media om förlagets konkurs där anledningen till konkursen var en sviktande annonsmarknad.

Sedan dess har vd:n BG Nilensjö jobbat med att sälja av titlarna, alternativt försökt att hitta lösningar till att behålla dem.

Resultatet blev lite av båda.

– Chefredaktör Pär Bergqvist kör vidare med Mat & Vänner, Restaurangvärlden och magasin Måltid. De kör på som vanligt. Han har även tagit över Baka där de ska se hur de ska göra, säger BG Nilensjö. 

Magasin Skåne har sålts till Lime AB, tillsammans med dess redaktion och Matkärlek har tagits över av tidningens chefredaktör Anne Aobadia.

Den enda titel som återstår är Spring. En tidning som står BG Nilensjö närmst om hjärtat och där han även är chefredaktör idag.

– Jag är löpare själv och tycker väldigt mycket om magasinet. Där håller vi fortfarande på och hitta en lösning, att försöka få den att komma tillbaka men det är en jäkligt svår marknad, mycket är redan gratis på webben.

Har ni bytt namn från Mediavänner till Tidningsvänner?

– Ja det gjorde vi innan konkursen. Vi hade en sajt sen tidigare som hette Tidningsvänner och valde därför att byta till det namnet. Jag gillar ordet Mediavänner och det kändes så dumt att försätta det namnet i konkurs. Så det var mer en teoretisk lösning.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev