Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Efter branden: Vädjar till läsare och annonsörer om ekonomisk hjälp

Publicerad: 30 mars 2021, 13:29

Gaffas kontor och redaktion brann ner natten till lördag. Nu vädjar vd:n om ekonomisk hjälp från läsare och annonsörer.

Foto: Gaffa

Som Dagens Media rapporterat brann Gaffas nya lokaler ned i helgen i samband med en stor brand på Hisingen i Göteborg. ”Vi är i kontakt med vårt försäkringsbolag, men behöver ändå all ekonomisk hjälp vi kan få”, säger vd:n Per Lundberg på tisdagen.


Ämnen i artikeln:

Gaffa

Sedan i mars har musiktidningen Gaffa suttit i lokaler på Hisingen i Göteborg. I samband med den stora branden i en lagerlokal på Ringön i området natten till lördagen brann Gaffas kontor ner. Lokalerna rymde både redaktionen och marknadsavdelningen. 

– Det är oerhört sorgligt och olyckligt det som hänt. Som tur var kom inga personer till skada, säger Gaffas vd Per Lundberg till Dagens Media.

Hur ser situationen ut just nu för er?

– Hela helgen har varit lite ”twilight zone”. Trodde knappt att det var sant på lördag morgon till total förtvivlan nån timme senare till att ”jaha det fanns ändå inget vi kunde gjort”. Många av våra grannar och andra vänliga människor har hört av sig och erbjudit om vi behöver temporära kontorsplatser. Så vi är inte i något akut behov av att ha någonstans att ta vägen.

Hur bråttom är det att hitta en ekonomisk lösning? 

– Inte alls bråttom, men då vårt printmagasin inte har några bidrag eller presstöd så är vi alltid behov av pengar. Vår enda inkomstkälla är via annonsering i våra olika kanaler och under pandemin har vi upplevt att de branscher som fortfarande är verksamma ofta har en mindre budget för marknadsföring.

– Vi är nu i kontakt med vårt försäkringsbolag, men behöver ändå all hjälp vi kan få. Bästa sättet att stötta oss på är alltid att annonsera i våra kanaler, men man kan även prenumerera på magasinet för 40 kronor per månad.

Ni vädjar alltså även om ekonomisk hjälp nu? 

– När vi först publicerade nyheten om branden så var det en del som kontaktade oss och ville bidra genom Swish och Paypal. När våra läsare vill bidra så är vi oerhört tacksamma och tar gärna emot. Vi ville skriva med att vi är i dialog med försäkringsbolaget just för att våra läsare inte ska känna sig tvingade att bidra ekonomiskt.

Hur ser möjligheterna ut till att få ersättning från ert försäkringsbolag? 

– De chanserna ser bra ut. Vi har en bra dialog med försäkringsbolaget.

Vidare säger han att läsarna inte kommer att påverkas av att redaktionen brunnits ned. 

Men påverkar det medarbetarna?

– Vi har alla arbetat hemifrån i ganska exakt ett år, men började sakta komma tillbaka och arbeta några dagar i veckan från kontoret. 

Branden påverkar även planerade event där Gaffa på längre sikt, givet pandemiläget, hade som mål att hålla evenemang för läsare och partners i lokalerna. Lokalerna var väl anpassande för den typen av upplägg, säger Per Lundberg.

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Gaffa

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev