Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Dubbelseger på Tidskriftsgalan för Frida

Publicerad: 26 Oktober 2016, 06:24
Uppdaterad: 26 Oktober 2016, 09:27

Här är alla vinnarna i Tidskriftspriset 2016.


Ämnen i artikeln:

TidskriftsgalanSveriges TidskrifterTidskriftspriset

Igårkväll gick Tidskriftspriset 2016 av stapeln, som delades ut på Cirkus i Stockholm.

Tidningen Frida blev historiska genom att både vinna pris för Årets Tidskrift Populärpress Print och Årets Digitala Tidskrift Populärpress.

– Det här känns så otroligt roligt! Det är svårt att beskriva. Hela Frida-redaktionen jobbar stenhårt och jag är så himla stolt över vad vi har åstadkommit. Det är dags att Frida sätts på kartan och räknas som en stor aktör inom mediebranschen. Vi är den plattform som har bäst kontakt med unga tjejer – de som i framtiden kommer att styra vårt samhälle, säger chefredaktör Terese Allert i ett pressmeddelande.

Sveriges Tidskrifters stora pris gick till Anders Andersson, som ligger bakom Privata Affärer, Driva Eget och Pengarna & Livet i Expressen, med motiveringen att han har blivit "ett begrepp när det gäller konsumentrådgivning inom sitt område".

Utmärkelsen som Årets Journalist gick till Kits Thomas Arnroth.

Alla vinnarna:

ÅRETS OMSLAG 2016

Blank Spot Project #0

Juryns motivering:Med ett nytt grepp som kanske kan bilda skola för nästa generations tidskrifter möter vi en retrokänsla som ändå känns modern. Till det en bildlösning som inte lämnar läsaren oberörd och inte lämnar plats åt någon blank spot

Jury: Claes de Faire, (ordf.), Jonas Carlson, och Maria Rosengren.

ÅRETS DIGITALA TIDSKRIFT FACKPRESS 2016

Hem & Hyra

Juryns motivering:Då andra prioriterar ned gräv och lokala reportrar går vinnaren mot strömmen och visar att gedigen journalistik är ett framgångskoncept också på nätet. Fortsätt gräva där vi bor.

Jury: Hanna Larsson (ordf.), Paulina Modlitba Söderlund och Kent Källqvist.

ÅRETS TIDSKRIFT FACKPRESS PRINT 2016

Sveriges Natur

Juryns motivering:Använder papperstidningens alla möjligheter för att kommunicera sitt ämne. Med överraskande grepp och varsam hand får även de till synes små frågorna sin plats i det stora kretsloppet.Så vart är världen på väg?

Jury: Erik Fichtelius (ordf.), Amelia Adamo och Axel Andén.

ÅRETS TIDSKRIFT POPULÄRPRESS PRINT 2016

Frida

Juryns motivering: Årets tidskrift fångar sin kräsna och utvalda publik mitt i steget på väg mot nästa anhalt. Med allvar i uppsåtet och nästan genom tankeläsning presenterar man rätt innehåll för rätt läsare, vågar skapa trender samt lyckas modernisera ett klassiskt varumärke – och det med bravur.Det är såhär en tjejtidning ska se ut år 2016!

Jury: Kerstin Brunnberg (ordf.), Margret Atladottir och Morgan Olofsson.

ÅRETS AD 2016

Hanna JohanssonTidningen Vi

Juryns motivering:Trägen vinner. En klassiker som ständigt håller stilen och som för varje år lyckas pricka tilltalet ännu bättre.Vi läsare tackar.

Jury: Axel Björklund (ordf.), Malin Ekman och John Hällström.

ÅRETS OMGÖRNING 2016

Funktion i fokus

Juryns motivering:Det är mer än bara en omgörning: Det är ett totalt nedplockat magasin, återuppbyggt med nya byggstenar. Och resultatet är enastående.

Jury: Axel Björklund (ordf.), Malin Ekman och John Hällström.

ÅRETS TIDSKRIFTSEVENT 2016

Bilsport Performance & Custom Motor Show

Juryns motivering:Över 60 000 av besökarna reste mer än elva mil (!) för att ta sig till detta event! Evenemanget är som att läsa ett nummer av tidskriften och uppleva innehållet tillsammans med tusentals andra. Här finns inga bromsklossar eller stoppskyltar, bara full gas och mycket motor!

Jury: Elisabeth Thörnsten (ordf.), Linda Grahn och Staffan Slörner.

ÅRETS DIGITALA TIDSKRIFT POPULÄRPRESS 2016

Frida

Juryns motivering:Under det senaste året har vinnaren utvecklats rejält och hunnit ikapp sin snabbfotade och svårflörtade målgrupp. Frida står upp för sina läsare och vågar göra skillnad.

Jury: Hanna Larsson (ordf.), Paulina Modlitba Söderlund och Kent Källqvist.

ÅRETS JOURNALIST 2016

Thomas Arnroth, KIT

Juryns motivering:För att slå igenom bruset i dag krävs innehåll av hög kvalitet och format som engagerar, överraskar och sticker ut. Årets journalist levererar allt detta – och passar samtidigt på att döda myten om att långa texter inte passar digitala plattformar.

Jury: Jeanette Gustafsdotter (ordf.), Birgitta Forsberg och Martin Schori.

ÅRETS MEDIESÄLJARE 2016

Filippa Helmersson, Bonnier Tidskrifter

Juryns motivering:Årets vinnare har med stor energi och engagemang jobbat proaktivt och alltid med kundens bästa i centrum. Hon är innovativ och har skapat nya lösningar för att möta sina kunders behov. Hon har en vinnande personlighet och ett brinnande engagemang oavsett vem hon möter. Juryn anser att årets vinnare är den fulländade, nya tidens säljare, ett föredöme. Årets Mediesäljare 2016 är

Jury: Frida Åberg (ordf.), Anna Fröberg Eriksson, Nicklas Grundström,Karoline Olsson, Jacob Ottosson, och Ramona Reander Buckholt.

ÅRETS MEDIERÅDGIVARE 2016

Anna-Karin Ström, MEC

Juryns motivering:Omvärlden och mediebranschen står under ständig förändring och det har aldrig gått så snabbt som nu och kommer aldrig gå så långsamt igen. Det ställer utmanande krav på branschens medierådgivare och det är en person som utmärker sig lite extra. Vinnaren har stora komplexa kunder som styrs på bästa sätt. Vinnaren utmanar kunden, sitt team på byrån och medierna att prestera och leverera på topp. Vinnaren är affärsmässig, besitter djup kunskap och gör allt för att få till den allra bästa lösningen för sina kunder. Dessutom är hon både kreativ och tillgänglig för medierna och har därför blivit uppmärksammad förut i detta sammanhang. Du fortsätter att imponera och inspirera oss och sticker ut bland branschens alla Medierådgivare.

Jury: Lotta Cederbom (ordf.), Mike Kolacz, Andreas Sandin och Björn Österman.

SVERIGES TIDSKRIFTERS STORA PRIS 2016

Anders Andersson

Juryns motivering:Med vishet, envishet och tydlighet har han hållit fast vid sitt koncept sedan starten för över 40 år sedan. Han har blivit ett begrepp när det gäller konsumentrådgivning inom sitt område och många har honom att tacka för råd och tips som givit bra utdelning. Han har varit tongivande i tidskriftsvärlden men också i många andra medier. Privata Affärer, Driva Eget och Pengarna & Livet i Expressen är samtliga hans skapelser.

Jury: Hermine Coyet Ohlén (ordf.), Lars Strandberg och Johan Såthe.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.