Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Döms för mordhot mot VF-reporter

Publicerad: 3 Oktober 2011, 10:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:56

Den 20-årige mannen som tidigare åtalades för att ha mordhotat Västerbottens Folkblads reporter Jonas Fahlman har fällts i tingsrätten.


Ämnen i artikeln:

AIKVästerbottens Folkblad

Det var i mars i år som Jonas Fahlman blev rikskänd efter sina artiklar om Luleå Hockeys sportchef Lars ”Osten” Bergström, som anklagades för rasistiska påhopp på Skellefteå AIK:s Yared Hagos.

Artiklarna väckte många upprörda känslor och i samband med publiceringarna blev Jonas Fahlman mordhotad upprepade gånger.

I september i år väcktes åtal mot den 20-åring som hotat Jonas Fahlman både via telefon och SMS.

I dag föll alltså domen och påföljden blir villkorlig dom samt 7 000 kronor i skadestånd.

Jonas Fahlman själv vittnade via videolänk.

– Det är jobbigt med alla sår som rivs upp. Men det var en liten lättnad för mig att slippa träffa honom. Det hade känts olustigt i så fall, sa Jonas Fahlman till Västerbottens Folkblad.

Bland annat vittnade en polis som var hemma hos Jonas Fahlman samtidigt som han hotades i telefon.

– Polismannen var hemma hos mig att förhöra mig om det som hände när jag gick förbi Luleåklacken och fick mynt och flaskor kastade emot mig. Han hörde alla hoten via högtalartelefon och grep sedan in för att tala mannen till rätta, säger Jonas Fahlman.

Under rättegången yrkade åklagaren på samhällstjänst och böter. Ett skadeståndskrav på 10 000 kronor för kränkning höjdes också.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

AIKVästerbottens Folkblad

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.