Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

"Det största som har hänt mig i mitt yrkesliv"

Publicerad: 10 november 2017, 10:13
Uppdaterad: 10 november 2017, 10:17

Vi:s publisher Sofia Wadensjö Karén om att vinna hela två priser på Tidskriftsgalan 2017.


Ämnen i artikeln:

ViTidskriftspriset

Under Tidskriftsgalan i onsdags vann tidningen Vi Årets tidskriftsevent 2017 för Litteraturbåten, ett event och en idé som Anita Sjöberg kom på för 20 år sedan. En kort stund därefter vann Vi:s publisher Sofia Wadensjö Karén Sveriges Tidskrifters Stora Pris 2017 med motiveringen:

"Pristagaren och har under sin karriär satt en mycket hög redaktionell ribba för alla sina produkter. Vederbörande har också med mod, kreativitet och ett stort personligt engagemang överfört den kvalitén till uppdragspubliceringar, resor och event. Årets pristagare inspirerar genom att med hög trovärdighet kämpa både för den fria oberoende journalistiken och för att skapa nya affärer för tidskriftsbranschen. Årets pristagare visar att det utan tvekan går att kombinera höga publicistiska ambitioner med ekonomisk framgång".

– När vi vann Årets tidskriftsevent för Litteraturbåten blev jag verkligen överlycklig. Framför allt för att det är så kul att alla på företaget är inblandade i våra littbåtar, det är ett pris till varenda en på företaget. Det är något som vi lägger så mycket tid på och som vi ser att andra också har tagit efter, så det är jättekul att vi uppmärksammas för det, säger Sofia Wadensjö Karén till Dagens Media och fortsätter:

– När jag några minuter senare får det andra priset blev jag oerhört förvånad. Jag var helt omtumlad och oförberedd.

Känner du att du kan ta till dig det priset?

– Det här är faktiskt det största som har hänt mig i mitt yrkesliv, att få en sådan bekräftelse. Jag vill ju hela tiden journalistikens bästa i allt jag gör. Det är självklart för mig, det är mitt jobb, och så blir det upplyft genom det här priset, det är ofattbart. Det känns fortfarande overkligt.

Hur firade du?

– Jag gick inte hem först precis. När det stängde på Cirkus var vi ett blandat gäng som drog vidare till Riche, men då drack jag apelsinjuice, säger Sofia Wadensjö Karén och skrattar.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ViTidskriftspriset

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev