Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

"Det är helt uppåt väggarna"

Publicerad: 25 september 2012, 04:24
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:10

Aaron Israelson, chefredaktör på gatutidningen Faktum, rasar nu mot att Couragegrundaren Elisabeth Gudmundson pratar om ett samarbete mellan tidningarna.

Ämnen i artikeln:

Faktum

EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Alumagrundaren Elisabeth Gudmundson har startat en ny gatutidning med namnet Courage.

Till dagensmedia.se har Elisabeth Gudmundson sagt att Courage ska samarbeta med den etablerade gatutidningen Faktum.

Detta är ett påstående som Aaron Israelson, chefredaktör på gatutidningen Faktum, nu rasar emot.

– Det är helt uppåt väggarna. Vi har ingen samverkan eller något samarbete med Courage, säger han till dagensmedia.se och fortsätter:

– Vi har varit väldigt tydliga med Elisabeth angående detta. Att hon vill motverka utanförskap är bra, men att göra det med en ny gatutidning är en dålig idé.

Enligt Aaron Israelson är han inte orolig för konkurrensen tidningarna emellan, utan för hur försäljarna kommer att uppleva situationen.

– Hennes affärsidé är att de som redan har bostad och som blivit kvitt drogproblemen ska sälja tidningen i konkurrens med våra säljare. Vi är oroliga för att det kan bli stök på gatorna när de som kommit längre ska konkurrera med de som är mer utsatta, säger han.

Vad har ni haft för kontakt med Elisabeth Gudmundson?

– Hon tog kontakt med oss i augusti och sa att hon skulle starta nytt. Vi sa att hon var fri att göra som hon ville men att om hon ville göra något för gruppen så skulle hon göra något annat. Courage kommer ut högst sex gånger om året, vår tidning tolv gånger. Courage kommer att vara svårsåld.

Elisabeth Gudmundson håller dock fast vid att ett samarbete är inlett.

– Jag har haft möte med deras vd och ska ha ett möte med en styrelseledamot för att titta på hur vi kan samexistera och samarbeta. Jag pratade med honom i morse och bokade ett möte, säger Elisabeth Gudmundson.

Samtidigt är hon inte förvånad över Aaron Israelsons reaktion.

– Tydligen har Aaron inte pratat med styrelsen. Jag förstår att han ser detta som konkurrens, han är lite gammeldags, tänk om han skulle titta på detta med nya glasögon, säger hon.

Aaron Israelson säger att det kan bli stök på gatorna, vad säger du om det?

– Jag har haft ett möte med deras vd. Om det står en Faktumsäljare på någon plats som inte kan eller vill sälja Courage så ställer vi inte en Couragesäljare där. Vi vill inte att köparna värderar Courage högre än Faktum.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev