Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

"Den största nyheten under våra 11 år"

Publicerad: 10 Mars 2011, 07:23
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:18

Igår briserande nyheten om att fotbollsspelaren Anton Hysén är homosexuell. Tidningen Offside som ligger bakom intervjun blev under hela dagen nedringda av såväl inhemska som internationella journalister.


Ämnen i artikeln:

Offside

Dels har journalisterna försökt få tag på Anton Hysén via reportern Anders Bengtsson, och dels ville de ha tag på reportaget och bildmaterial.

Journalister från bland andra CNN, AP och BBC har hört av sig, berättar chefredaktören och ansvarige utgivaren Henrik Ystén.

– BBC övervägde att skicka ett reporterteam. Framför allt har medierna velat gå vidare med nyheten.

Hade ni förväntat er en sådan här uppmärksamhet?

–  Nej. Jag hade förväntat mig stor uppmärksamhet, men inte en sådan här smäll. Det här är den största nyheten vi har upplevt under våra 11 år. Vi är ju vanligtvis rätt fotbollsnördiga och håller oss inom sportens ramar, så det är alltid svårt att se vilken dimension en nyhet kan få när vi går utanför de ramarna. Dessutom har det här en helt annan dignitet och rör även andra redaktioner utanför sporten. QX ringde till exempel för att tacka.

Vad betyder uppmärksamheten för er som tidning?

– Framför allt är det roligt att vi får uppmärksamhet kring ett så viktigt ämne. Vi har alltid sagt att vi ska porträttera fotbollen utifrån alla perspektiv, och jag tycker vi är som bäst när vi får dynamiken i nördighet och allvar. Vi har heller ingen enorm reklambudget så all pr vi kan få utöver det är jättevälkommet.

Offside läckte i förväg nyheten till Expressen och igår deltog reportern Anders Bengtsson i Kvällsöppet.

– Vi var lite oroliga för Antons skull. Vi kan ju kontrollera det vi själva gör, men när andra medier kommer in får nyheter ofta ett eget liv så vi var måna om att det skulle landa rätt. Det tycker jag faktiskt att nyheten gjorde.

I nästa vecka ska det nya numret av Offside landa i butik. Normalt säljer tidningen 5000-9000 exemplar.

– Vi hoppas kunna få ut tidningen lite snabbare. Jag kan inte tippa hur många lösnummer vi säljer men förhoppningsvis upptäcker fler tidningen och ser att vi inte bara är en sporttidning, utan en bra reportagetidning med intressanta berättelser.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Offside

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.