Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag29.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Delseger för Magasinet Kvinna

Publicerad: 24 April 2012, 05:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:24

Vårt Nya Förlag får fortsätta att använda namnet och loggan Magasinet Kvinna på sin nya tidning.


Ämnen i artikeln:

Vårt Nya FörlagPlaza Publishing Group

Marknadsdomstolen avslår Plaza Publishing Groups krav om ett omedelbart förbud för Vårt Nya Förlag att använda namnet och loggan Magasinet Kvinna.

Det innebär att Vårt Nya Förlag inte behöver återkalla de släppta exemplaren av tidningen, och att de kan fortsätta att använda sitt namn och logga i väntan på slutlig dom i domstolen.

– Vi är inte förvånade men det känns ändå bra att den här delen av målet är överspelad, säger Vårt Nya Förlags advokat Monique Wadsted.

Enligt Plaza Group är Magasinet Kvinnas logga och utseende ett plagiat förlagets egen Plaza Kvinna. I väntan på att den frågan utreds av domstolen begärde Plaza ett interimistiskt beslut som omedelbart förbjuder Vårt Nya Förlag att använda loggan, ett krav som nu alltså inte fick gehör.

Enligt Marknadsdomstolen har Plaza inte kunnat visa sannolika skäl som motiverar ett omedelbart förbud.

– Att inte få rätt i ett interimistiskt beslut är en stark indikation på att man inte får rätt i slutändan heller, säger Monique Wadsted.

Domstolen avslår även Vårt Nya Förlags begäran att ärendet ska avvisas eftersom det faller under tryckfrihetslagen, inte marknadsföringslagen.

"Användningen av ordet "Kvinna" i dessa avseenden och av viss typografisk utformning av titeln kan inte anses ha annan funktion än att individualisera tidskriften och har varken ett nyhets- eller åsiktsförmedlanden innehåll", skriver Marknadsdomstolen i beslutet.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.