Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

De slåss om Svensk Golf

Publicerad: 20 april 2015, 07:38
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:03

Ett flertal har varit intresserade av att köpa Svenska Golfförbundets medlemstidning. Nu har de intresserade kokat ner till ett fåtal – där tidningens chefredaktör ingår.


Tidigare har Dagens Media skrivit om att tidningen Svensk Golf ligger ute till försäljning. På onsdag avgörs det vilka som köper tidningen, enligt Christer Bergfors, ordförande i Svenska Golfförbundets styrelse.

Till Dagens Media säger Christer Bergfors också att Svensk Golfs chefredaktör Tobias Bergman är en av de som är intresserade av att köpa tidningen.

– Bland de intresserade finns en företagskonstruktion där Tobias Bergman ingår. Han är intresserad, säger Christer Bergfors till Dagens Media och fortsätter:

– Vi får se vad som händer. Vi i styrelsen är överrens, men vi ska ha ett möte med de berörda parterna.

Tobias Bergman vill inte uttala sig om han är en av de intresserade eller inte.

– För att tala klarspråk känns det inaktuellt. Styrelsen ska kommunicera beslutet på onsdag, men de har säkert fattat ett beslut redan. Jag kan inte kommentera någonting förrän på onsdag, säger han.

Enligt uppgifter till Dagens Media är också Egmont Publishing ett av de intresserade bolagen.

– Vi kommenterar aldrig affärer överhuvudtaget utan kommunicerar dem när och om de blir av, säger Per Kjellander, vd på Egmont Publishing, till Dagens Media.

Även Traveas, som sköter all annonsförsäljning till Svensk Golf, har tidigare varit intresserade av att köpa tidningen.

– Vi är inte längre med och tittar på själva förvärvet, men vi är fortfarande en nära samarbetspartner, säger Gustaf Karling, vd på Traveas, till Dagens Media.

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.