De förtjänar att vinna Tidskriftspriset

Printcheferna berättar om sina favoriter till Sveriges Tidskrifters prisutdelning ikväll. Vilken tycker du ska vinna? Rösta på Dagensmedia.se.

Frida Åberg, Malin Asp Helldin och Patrik Meyer har svårt att kora en vinnare i kvällens Tidskriftsgala. Men de har några favoriter.

– Elle är en bra tidskrift, den är stark, stabil och stadig med en tydlig och bra målgrupp. Redaktionellt har den varit stark över en lång tid också. Den förändrar sig, men i mjuk form. Annars är Driva eget en jättefin tidning, men jag har ingen koll på hur det har gått för dem, säger Frida Åberg, printchef på Carat.

Desto lättare är det att säga vem som förtjänar att vinna priset som årets omgörning och årets oneshot.

– Jag tycker att Omvärlden förtjänar att vinna årets omgörning. Det är en väldigt fin och bra tidning med riktigt stark och snygg form. Årets oneshot bör gå till Härliga hund. Det är roligt och härligt när en tidning tar ett sådant grepp.

Även Malin Asp Helldin, printchef på MEC, är osäker på vem som är den värdige vinnaren.

– Oj det är en svår fråga. Elle är ju den största tidskriften av de nominerade i sin kategorin och det är den jag känner mig mest bekant med. Däremot är det svårt att säga om den har blivit bättre eller sämre, säger Malin Asp Helldin och fortsätter:

– Veteranen är ju också en väletablerad tidskrift men Tidningen Barn känner jag inte till så bra. Det här är jättesvårt att svara på men jag satsar nog på Elle ändå.

Patric Meyer, printchef på Maxus, tror på Veteranen och Modern Psykologi.

– Veteranen har gjort om sig och blivit ett riktigt fint magasin i sin målgrupp. När det gäller Modern Psykologi så tycker jag att det är spännande när man tar ämnen på allvar och gör det till en spännande produkt i snygg förpackning, säger han.

Patrik Meyer ingår själv i juryn, i kategorin Årets Marknadsföringspris. Han passar på att ge förlagen en känga.

– Alla gör inte allt de kan, för att vara diplomatisk. Det är många som slarvar med resultatbiten.

Dante Thomsen

Ardalan Samimi

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt