Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag04.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Damernas Värld hyllar mammor med bebisomslag

Publicerad: 1 Oktober 2015, 10:32
Uppdaterad: 4 Januari 2016, 08:34

Damernas Värld sätter bebis på omslaget – för första gången på 40 år.


Ämnen i artikeln:

Damernas Värld

Modetidningen Damernas Värld hyllar mamman i sitt nya nummer genom att låta en bebis pryda omslaget. Men det är inte vilken bebis som helst, utan den svenska supermodellen Caroline Winbergs son Casper, som tillsammans med sin mamma poserar på omslaget.

I juni väckte Elle Australien stor uppmärksamhet när de valde att låta supermodellen Nicole Trunfio amma sin son Sion på omslaget till tidningen. Sedan dess har fler tidningar följt efter, bland andra svenska Mama vars augustinummer pryds av en ammande Maja Ivarsson.

– Modevärlden har inte varit känd för att inkludera kvinnor av alla former och åldrar, och därför känns det väldigt hoppfullt när flera modehus och kända modeller slår ett slag för mamman. Det ville vi uppmuntra och uppmärksamma, säger Martina Bonnier, chefredaktör och modechef på Damernas Värld, i ett pressmeddelande.

Det är första gången på minst 40 år som en bebis syns på Damernas Världs förstasida. Men på 40-talet var det en desto vanligare syn, enligt tidningen själva.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Damernas Värld

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.