Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Dagens Samhälles reporter kritiserade Mats Edman – stängs av

Publicerad: 7 December 2015, 11:47
Uppdaterad: 13 Juli 2016, 11:10

UPPDATERAD. Dagens Samhälles reporter Thord Eriksson kritiserade tidningsledningen öppet. Nu har han stängts av.


Det pågår ett internt uppror mot Dagens Samhälles publisher Mats Edman. Åtta av tidningens journalister har skrivit under en misstroendeförklaring mot Mats Edman och flera medarbetare vittnar om att det förekommer mobbning på arbetsplatsen.

En av dem som öppet kritiserat ledningen är reportern Thord Eriksson. Nu har han stängts av från sitt arbete, enligt Journalisten.

Bolagsstyrelsen i Dagens Samhälle ska ha fattat beslut om att inleda en juridisk process mot Thord Eriksson i torsdags, en dag efter att han uttalat sig i en artikel i Journalisten.

I ett mejl som Journalisten har tagit del av, som har skickats ut till samtliga medarbetare på Dagens Samhälle, skriver Mats Edman att Thord Eriksson är avstängd tils vidare och inte får vistas på redaktionen.

"De medarbetare som eventuellt vill mötas och privat tala om detta får göra det på annan plats på ledig tid. Hade det funnits ett lokalt fack hade fackmöten förstås varit fullt möjliga att hålla i våra lokaler," står det bland annat.

Dagens Media har sökt Mats Edman vid upprepade tillfällen med anledning av kritiken mot honom. Om Thord Erikssons avstängning skriver han i ett sms:

"Vi följer i detta ärende enbart de rekommendationer som våra arbetsrättsjurister och organisationskonsulter lämnat till styrelse och företagsledning på Dagens Samhälle. I övrigt har vi inga kommentarer".

Dagens Media har även sökt tidningsbolagets styrelseordförande Julia Branting. Hon hänvisar alla frågor kring Thord Erikssons avstängning till Dagens Samhälles vd, Mats Edman. I övrigt skriver hon:

"Mats Edman har mitt och styrelsens fulla förtroende".

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.