tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Dagens Samhälles chefredaktör slår tillbaka mot ETC: "En kapsejsad förlustskuta"

Publicerad: 7 oktober 2014, 04:25
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:26

Frilansskribenten Kajsa Ekis Ekman kallar Dagens Samhälle för ett journalistiskt haveri. Nu slår tidningens chefredaktör Mats Edman tillbaka.

Ämnen i artikeln:

Dagens Samhälle

DT

Dante Thomsen


I en ledare i vänstertidningen ETC går Kajsa Ekis Ekman till hårt angrepp mot Dagens Samhälle – som hon alltså kallar för " riskkapitalisternas bästa vän och ett journalistiskt haveri".

" Denna tidning har som ingen annan drivit på med frenesi för vinst i välfärden och för ett fortsatt alliansstyre. Historien om hur en offentligägd tidning blev riskkapitalisternas bästa vän är en historia om vår samtid", skriver hon bland annat.

Kajsa Ekis Ekman anklagar också Dagens Samhälles chefredaktör Mats Edman för att ha använt tidningen för att driva en kampanj till stöd för en sektanklagad terapeut på Öland.

" Något som tycks underligt då det inte har med kommuner och landsting att göra alls. Men vilket kanske fick sin förklaring då det uppdagades att Edmans sambo var nära bekant med terapeuten och upplåtit sin gård åt hennes kurser".

I ett mejl till Dagens Media ger Mats Edman sin enda kommentar till kritiken.

" Dagens Samhälle är ju bästa vän med fakta och officiell statistik, inte ideologisk propaganda. Kajsa Ekis Ekman är fri att tycka vad hon vill – i alla fall i en demokrati som Sverige".

Han slår också tillbaka mot ETC – och riktar sig då mot tidningens plånbok.

" Själv läser jag Dagens Samhälles läsarundersökning, upplagestatistik och månadsbokslut. Vi mår betydlig bättre än den snart kapsejsade förlustskutan Dagens ETC".

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev