onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Dagens Samhälle skruvar upp inom ekonomi

Publicerad: 22 februari 2012, 05:11
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:32

Dagens Samhälle anställer två ekonomijournalister. Enligt tidningens chefredaktör Mats Edman är detta ett led i att ändra kompetensmixen på redaktionen.


EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Dagensmedia.se kunde igår berätta att Torbjörn Carlbom lämnar Veckans Affärer för att gå till Dagens Samhälle.

Nu står det klart att tidningen även anställer Erik Juhlin, som närmast kommer från en tjänst som projektledare och konsult på kundtidningsförlaget Appelberg. Tidigare har han arbetat som reporter på Dagens Media och researchchef på Veckans Affärer.

Enligt Mats Edman, chefredaktör på Dagens Samhälle – och tidigare vd på Appelberg – är dessa två nyanställningar ett led i en satsning på ekonomijournalistik.

– Jag har anställt två väldigt erfarna ekonomijournalister för att vi på allvar måste börja titta på privata leverantörer till den offentliga sektorn, säger han till dagensmedia.se.

Inga fler nyanställningar är planerade, men framtida rekryteringar ska verka för att förändra kompetensmixen på redaktionen, säger Mats Edman.

– I vår framtida rekrytering måste vi eftersträva en balans mellan de som är kunniga om den traditionella offentliga sektorn och de som är insatta i den affärsmässiga delen av offentligt finansierad verksamhet, säger han.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev