Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Dagens Samhälle hämtar digitalchef från fondbolag

Publicerad: 12 September 2013, 11:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:34

UPPDATERAD. Anna Sönne blir ny chef för digitala medier på Dagens Samhälle. Hon kommer närmast från fondbolaget East Capital.


I förra veckan berättade Maria Nilsson att hon slutar som chef för digitala medier på Dagens Samhälle.

Nu är det klart med hennes ersättare, Anna Sönne, som hämtas från fondbolaget East Capital, där hon ansvarat för den redaktionella kommunikationen.

– Det ska bli jättespännande, det är en tidning som verkligen tar sin granskande roll och samhällsfunktion på allvar. Jag är imponerad av vad redaktionen har gjort med tidningen de senaste åren, de håller på med en spännande förändring och den är inte klar än, så det ska bli roligt att vara med och jobba strategiskt i den fortsatta utvecklingen, säger Anna Sönne till Dagens Media.

Tidigare har Anna Sönne arbetat i 13 år på Dagens Industri. Senast som redaktionschef på di.se.

Hur känns det att gå tillbaka till journalistiken?

– Det ärliga svaret är att jag har saknat journalistiken. Och det känns fantastiskt kul att det blev just det här, kombinationen kvalitetsjournalistik, samhällsfrågor och digital utveckling var verkligen lockande.

Samtidigt rekryterar Dagens Samhälle också Maria Ottosson som företagsreporter. Även hon kommer från Dagens Industri, där hon arbetat i 13 år.

Anna Sönne tillträder i oktober.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.