Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Dagens Medicins nya chefredaktör utsedd

Publicerad: 24 juni 2020, 09:02

Dagens Medicin, som precis som Dagens Media ingår i Bonnier Business Media, tas över av Lisa Blohm.

Vetenskapsjournalisten Lisa Blohm tar över chefredaktörskapet på Dagens Medicin när den nuvarande chefredaktören Christina Kennedy går till Dagens Samhälle.


Ämnen i artikeln:

Christina KennedyDagens Medicin

Lisa Blohm har genom åren arbetat på Dagens Medicin i flera perioder och då haft olika uppdrag, bland annat under åren 2003–2015. I dag är hon vetenskapsjournalist på tidningen.

– Lisa Blohm är en klok och mycket kreativ publicist med lång erfarenhet av att bevaka svensk hälso- och sjukvård. Hon är hjärnan som gjorde det möjligt att genomföra vår rankning av de svenska akutsjukhusen och jag är säker på att fler banbrytande projekt av den sorten är att vänta, säger nuvarande chefredaktör Christina Kennedy, som inom kort lämnar tidningen för motsvarande roll på Dagens Samhälle, men behåller uppdraget som redaktionell chef för Di-gruppens branschtitlar.

Lisa Blohm har en påbörjad läkarutbildning, men valde efter en tid att gå över till journalistiken. Nu ser hon fram emot att ta över Dagens Medicin.

– Jag vet redan att det är mycket kunniga – och roliga – medarbetare på Dagens Medicin och våra nyhetsbrevstjänster och ser fram emot att få utveckla journalistiken tillsammans med dem. En viktig del blir att få våra prenumeranter på Dagens Medicin att i ännu högre grad än i dag upptäcka allt bra material som finns på webben, säger Lisa Blohm, som tillträder den 26 augusti.

I Orvesto Näringslivs senaste mätning hade Dagens Medicin 87 000 läsare varje vecka.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev