Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Computer Sweden ska lansera ny sajt

Publicerad: 7 April 2014, 12:31
Uppdaterad: 8 December 2015, 21:14

IDG-titeln Computer Sweden, som just nu befinner sig i en omorganisation, satsar på en ny sajt och ett nytt nyhetsbrev.


Ämnen i artikeln:

Computer SwedenIDG

Satsningen på en ny sajt grundar sig i ett förändrat kundbeteende, berättar Computer Swedens chefredaktör Jörgen Lindqvist.

– Kostnaderna ses över. Läsarna är i högre utsträckning online och vi kommer att fokusera mer digitalt. Vi når trots allt fler läsare än någonsin, och snart lanserar vi ett nytt nyhetsbrev och en ny sajt där vi riktar oss till bland annat CFO:er, en ny typ av it-beslutsfattare, säger han till Dagens Media.

Vid sidan av lanseringen pågår även en omorganisering på personalfronten, som Dagens Media tidigare berättat om.

För drygt en månad sedan uppmanades anställda på Computer Sweden att säga upp sig. Istället för varsel och uppsägning ska anställda på tidningen ha fått vad ledningen kallar för erbjudanden.

– Jag vet inte exakt hur de olika erbjudandena ser ut, men det verkar ju inte vara något som man blir så värst exalterad över, sa en anställd till Dagens Media då.

Enligt uppgift till Dagens Media är det nu klart vilka fyra som kommer att få lämna tidningen. Men Jörgen Lindqvist vill inte kommentera uppgifterna.

– Vi anpassar oss efter de förutsättningar som gäller nu. Hela branschen ser över sina printtjänster och anpassar sig efter vad läsarna gör i nuläget, det vill säga befinner sig online, säger han till Dagens Media.

Han fortsätter:

– Vi för samtal med enskilda individer, och ser över bemanningen, men det är inget jag kan diskutera i media.

LÄS OCKSÅ:

Pär Ullrich

Ämnen i artikeln:

Computer SwedenIDG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.