Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Claes de Faire lämnar Fokus

Publicerad: 7 augusti 2019, 10:13

Claes de Faire som tiddigare lett Resumé, lämnar Fokus efter tre år.

Foto: Anderas Elgstrand

Fokus tappar publishern Claes de Faire: ”Var sak har sin tid och nu väntar en ny utmaning för mig som jag ber att få återkomma om”, säger han.


Ämnen i artikeln:

FokusClaes de Faire

Efter tre år på Nyhetsmagasinet Fokus går publisher Claes de Faire vidare vid årsskiftet. Claes kom till Fokus som vd och blev sedan publisher. 

– Jag har haft tre otroligt spännande och roliga år på Sveriges mest intressanta samhällsmagasin. Men var sak har sin tid och nu väntar en ny utmaning för mig som jag ska be att få återkomma om, säger han i ett pressmeddelande.

FPG Media har förutom Fokus Vetenskapsmedia i sin portfolio, med titlarna Språktidningen, Modern psykologi och Populär arkeologi.

 Fokus och Vetenskapsmedia står nu inför en utvecklingsfas som spänner över minst tre år och innebär ytterligare investeringar och expansion.

Fokus gjorde under Claes de Faires ledning vinst för första gången på 13 år, under 2018.

Pär Roosvall, styrelseordförande i FPG Media:

— Jag vill tacka Claes för det arbete han gjort för Fokus. Tillsammans med alla de som arbetar med Fokus har han visat att det är fullt möjligt att publicera ett kvalitetsmagasin och att göra det på lång sikt, utan förluster. Nyhetsmagasinet Fokus befinner sig nu i ett utmärkt läge för en fortsatt framgångsrik utveckling, säger han.

Som ett led i Fokus expansion kommer under hösten ytterligare en reporter och redaktör att anställas, vid sidan av en ny chefredaktör/publisher. Arbetet med att rekrytera lämpliga kandidater har startat och skiftet sker senast vid årets slut, skriver man i ett pressmeddelande.

Enligt uppgift till Breakit kommer Claes de Faire att forsätta sin yrkesbana på Lokaltidningen Mitt i. När Dagens Media når honom nekar han dock till att han är aktuell för den lediga vd-rollen på lokaltidningen. 

LÄS MER: Claes de Faire uppges vara aktuell för chefsjobb på Mitt i

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

FokusClaes de Faire

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev